Tallaerthof

Heistraat 3 - 2500 Koningshooikt

Ruiterclub

Het idee achter de club is om een veilige omgeving te bieden waarin ruiter, amazone, familie en vrienden sportief bezig kunnen zijn, sociale contacten leggen en een gezellig rustmoment kunnen beleven.    

Zo organiseren we 3 x een clubdag waarbij onze ruiters en amazones het beste van zichzelf kunnen tonen in dressuur en springen. De beste ruiter/amazone over de 3 dagen wordt tot clubkampioen(e) gekroond.

Een halloweenavond, een uitstap te paard aan zee, een BBQ met beachvolley, kortom voor elk wat wils.           

Met de club wordt regelmatig een fundraiser georganiseerd om onze leden met een beperking volop te laten genieten van het paardrijden. Tevens steunt onze club de jeugdwerking uitgebreid waardoor jonge getalenteerde ruiters en amazones met de lespaarden op wedstrijd kunnen gaan. 

Geestig gezond sporten

Kinderen en jongeren met psychische kwetsbaarheden hebben net als hun leeftijdsgenoten het recht te bewegen en plezier te maken binnen het bestaande sportaanbod. Het charter "Ook wij sporten geestig gezond" werd ontworpen om deze kwetsbare groep kansen te geven en hen zonder oordeel welkom te heten in de sportclub.

Door als sportclubs het charter te onderschrijven doorbreken we mee de taboes rond personen met psychische problemen in onze samenleving.

Geestig gezond sporten

 Charter