Tallaerthof

Heistraat 3 - 2500 Koningshooikt

Tussen 14h30 en 16h30 op zondag 26/1 nodigen we onze leden en sympathisanten graag uit voor een hapje en een drankje

Na een zwaar ongeval op de weide, hebben we jammer genoeg de beslissing moeten nemen om onze kleine bandiet Lexington te laten inslapen.

We hebben afscheid van hem genomen op 7 juli 2019Om onze communicatie eenvoudiger te laten verlopen hebben we onze vaste telefoonlijn beƫindigd.

U kan ons bereiken of een bericht (voice of tekst) op de gsmnummer van de lessen 0496568000

Omdat we Gea wat gezelschap wilden geven en ook de mini's inzetten bij onze G-werking, hebben we onze team mini's versterkt met een goedgekeurd hengstje, Iceman


Eindelijk zijn al onze veulentjes geboren en mogen we Utopia Texas, Coldstream en Caramel Macchiato verwelkomen.


In de rand van onze jumping organisteren we in samenwerking met Sport Vlaanderen, Pipda en Stad Lier een initiatienamiddag waarbij jong en oud met een beperking kunnen proeven van het paardrijden.

9 september vanaf 13h is iedereen welkom in onze binnenpiste voor deze beleving.

Als alles goed gaat, verwachten we volgend jaar 3 veulens.

Uit

Kaizerin

Madison

Gaspara de la Fue

Vorig jaar (2017) won Marlene op de Wintercup van de Antwerpse Ruiters een dekking van Largo van de Zuuthoeve.
Zondag 29/04/2018 mochten we zijn zoon op de wereld verwelkomen:

Lexington Tallaerthof Z (Largo x Inshallah de Muze)Om al onze manegepaarden van mooie foto's te kunnen voorzien op onze website,
hebben we aan Jack Noen gevraagd om langst te komen.

Er volgde een uitgebreidde fotoshoot, met heel wat bloopers en leuke momenten!


Het verhaal van onze merriestallen is er eentje van lange adem aan het worden. We dienden een aanvraag in om van stoeterij omgevormd te worden naar paardenhouderij met recreatieve mogelijkheden teneinde de aanvraag voor de stallen goedgekeurd te krijgen.  Onder tussen zijn we geen stoeterij meer maar een paardenhouderij. What's in a name, de filosofie en werkzaamheden blijven dezelfde.


Read more...

Tussen 14h30 en 16h30 op zondag 28/1 nodigen we onze leden en sympathisanten graag uit voor een hapje en een drankje

Naast een lekkere maaltijd waarmee je de G werking van de club helpt worden opnieuw de laureaten bekend gemaakt in de verschillende reeksen.


Read more...

Vandaag 10/10 hebben we een samenwerkingscontract afgesloten met de organisatie Sport na School.

Op deze wijze hopen wij de weg te effenen om meer jeugd te paard te krijgen en de ruitersport te promoten.Aangezien onze dressuurpiste wel een beetje nieuw zand kon gebruiken en het Azelhof een deel van zijn zand niet meer nodig had kwamen we tot een vergelijk. Probleem was natuurlijk hoe krijgen we 60.000 kg zand van het Azelhof naar ons?  Dankzij William en Katrien van Hobeco werd snel een oplossing gevonden en gisteren hebben we samen met hen de berg verplaatst en uitgespreid over onze dressuurpiste.


Read more...

1ste gentlemen's kampioen Marko Krekels

Debutantenkampioene Eef Michiels

Met hartelijke dank aan de medewerkers van RC De Trens, de vele vrijwilligers en de talrijke sponsors van naturaprijzen en advertenties.Na een mooie carriere bij ons, veelvuldige ruiters en ruitertjes geleerd hoe ze moeten paardrijden, zenden we Balou en Gipsy naar een groene weide onder het toeziend oog van Mieke.  Zij is sinds jaar de dag een grote fan van Gipsy en was erg blij dat zij voor de oude dag van onze twee rakkers mag zorgen.

Leffe en Madison werden vorige maand gedekt, Madison is gelukt doch Leffe niet.  Leffe werd dinsdag 20/6 terug gedekt en we houden onze vingers gekruist dat het ditmaal wel gelukt is.

Ondertussen is het nog steeds niet gelukt met Leffe..  

Rond 1/05/2018 verwachten we het veulen van Madison

We hebben er lang en vol ongeduld op gewacht, maar vannacht 15/5 om 2u30 was het zover!
met heel veel trots mag ik jullie voorstellen:


Eau de Vie Tallaerthof Z


Graag het veulenbezoek nog tot een minimum te beperken, Leffe is super beschermend en wordt zenuwachtig als je lang staat te kijken