Tallaerthof

Heistraat 3 - 2500 Koningshooikt

G sport werking

In 2015 kregen we de vraag van een instelling voor fysisch en mentaal mindervaliden of het mogelijk was om eens te komen paardrijden .......

Het concept sloeg dermate goed aan bij de klanten van deze instelling dat er spoedig een tweede groep op bezoek kwam, dan een derde en tegen 2016 waren we met 4 groepen bezig. Einde 2015 meldde zich een 2de instelling aan die ook met een groep elke 14 dagen kwam rijden.

Momenteel hebben wij 60 g-sporters allemaal met een andere beperking.  Naar beste vermogen brengen wij hun de rijkunst bij, voor sommigen is het bezig zijn met het paard en wandelen al een gewaardeerde inspanning voor anderen behoren individueel stap en draven reeds tot de mogelijkheden.

Door het succes van deze werking hebben wij via verschillende liefdadigheidsakties fondsen geworven om een tillift aan te schaffen zodat we rolstoelgebruikers met voldoende rompfunctie ook het genoegen kunnen aanbieden te paard te rijden.

Ook bekwamen we in 2017 het label duurzame G werking 

Begin 2018 sloot de ruiterclub zich aan bij de organisatie Recreas vzw die instaat voor de begeleiding en het promoten van clubs met een G werking.

In 2019 werden er ook twee aangepaste zadels aangeschaft waardoor klanten in een rolstoel met evenwichtsproblemen toch op een veilige manier kunnen genieten van het paardrijden.

In 2020 konden we door de steun van Supporters voor Gsporters, Lions Minerva Zoersel, onze leden en door de wafelverkoop overgaan tot de aankoop van een tilplatform waardoor we onze stelling niet langer nodig hebben om de iets minder leninge sporter op het paard te zetten.

2021 was voor iedereen een zwaar en moeilijk jaar, door alle coronamaatregelen werd de g werking gedwongen op een laag pitje gezet.  We konden veilig ontvangen dochdoor diverse uitbraken in de instellingen was het aangewezen deze momenten uit te stellen naar een veiliger mome,t.

Vol goede moed vatten we 2022 aan en hopen onze g sporters in grote getallen te mogen ontvangen.