Tallaerthof

Heistraat 3 - 2500 Koningshooikt

G-sport

Alle personen met een beperking die voldoende rompfunctie en evenwicht hebben om zelfstandig te zitten en te sturen kunnen terecht in onze club.

Wij werken nauw samen met de vzw's Borgerstein en Willekom voor de begeleiding van hun klanten met een lichamelijke en/of mentale handicap.  Wij proberen de beleving aangepast te maken aan de capaciteiten van de ruiters, dit betekend concreet dat we specifieke lessen geven die de ruiter volledig aankan.  

De lessen gaan steeds, om veiligheidsredenen, door in onze overdekte rijhal.  Wij hebben een hydraulisch platform, een tillift en diverse grote opstapkrukken om het opstijgen te paard zo veilig en eenvoudig mogelijk te houden. Wij hebben ook aangepaste zadels voor onze g sporters waardoor de veilgheid optimaal verzekerd worden zonder af te doen aan de beleving.

Onze programma voorziet ook dat de paarden door de ruiters vooraf en achteraf dienen verzorgd te worden waardoor de band tussen ruiter en paard verstevigd wordt.

Wij hebben op donderdagnamiddag van 14h tot 16h en 2 wekelijks op vrijdagnamiddeg van 14h30 tot 16h30 lesmomenten voor deze ruiters.

Indien u individueel wenst te komen rijden dient u een afspraak te maken.